Over ons2024-06-13T16:03:25+02:00

Over ons

Bij Alfacool hebben we meer dan 10 jaar ervaring in verschillende aspecten van HVAC. Of het nu gaat om warmtepompen, airconditioning, gascondensatieketels, warmtepompboilers, vloerverwarming, ventilatie, watervoorzieningssystemen of zonnepanelen, we hebben de expertise en het vakmanschap om jouw project tot een succes te maken.

Jouw totaalpartner in groene energie

Onze jarenlange ervaring stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan jouw specifieke behoeften en budget. Of je nu op zoek bent naar een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing, een efficiënte koeling voor je huis of kantoor, of een duurzaam energiesysteem, wij hebben de knowhow om het voor elkaar te krijgen.

Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden vanaf het eerste consultatiegesprek tot de oplevering en de installatie. Zelfs daarna kan je ook nog op het team van Alfacool rekenen voor onderhoud en ondersteuning.

Kortom, of je nu op zoek bent naar verwarming, koeling, ventilatie of hernieuwbare energieoplossingen, bij Alfacool ben je aan het juiste adres!

Onze services

Ga je bouwen? Ga je verbouwen? Zoek je doordachte oplossingen voor ventileren, verwarming en koeling in je woning of gebouw? Doe een beroep op Alfacool. Voor milieu- en budgetvriendelijk advies. Voor de installatie van a tot z. En voor een hartverwarmende service.

Verwarmen & verkoelen

Optimaal comfort. Onze verwarmings- en koelsystemen zorgen voor een perfect binnenklimaat, ongeacht het weer buiten.

Ventileren

Verbeter de luchtkwaliteit in jouw woning of kantoor. Onze ventilatiesystemen zorgen voor een constante toevoer van frisse lucht en een gezonde binnenomgeving.

Zonne-energie

Bespaar op energiekosten en draag bij aan een groenere toekomst door te kiezen voor efficiënte en milieuvriendelijke zonne-energieoplossingen.

Sanitair

Van waterverzachters tot warmtepompboilers en complete badkamerrenovaties. Laat je inspireren door onze sanitaire oplossingen voor een optimaal comfort in jouw woning.

Laadpalen

Ontdek de vrijheid van elektrisch rijden met onze geavanceerde laadpalen, zowel thuis als op kantoor.

Onderhoud

Zorgeloos genieten met ons snelle onderhoudsservice; betrouwbaar en professioneel.

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor laadpalen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor laadpalen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Wil je graag meer info over onze diensten? Maak online een afspraak, onze experts helpen je graag verder!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Zijn warmtepompen milieuvriendelijk?2024-03-14T09:31:42+01:00

Ja, warmtepompen zijn zeer milieuvriendelijk, omdat ze efficiënt gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen zoals de warmte in de buitenlucht of de grond. Ze stoten minder CO2 uit dan traditionele verwarmingssystemen.

Zijn gascondensatieketels duurzaam?2024-03-14T09:35:24+01:00

Gascondensatieketels zijn energiezuinig doordat ze efficiënter omgaan met brandstofverbruik dan oudere modellen ketels. Ze verminderen niet alleen het energieverbruik, maar ook de CO2-uitstoot.

Welke mogelijkheden heb ik met vloerverwarming in mijn renovatieproject?2024-05-03T09:04:26+02:00

Ook bij renovaties kan er vloerverwarming gebruikt worden. Hierbij is vooral de hoogte van de vloeropbouw een factor. De buizen van de vloerverwarming nemen plaats in maar er moet ook nog rekening gehouden worden isolatie, de chape en de bovenvloer.

Welke laadpaal past bij mij?2024-05-06T13:23:55+02:00

De keuze van de juiste laadpaal hangt af van enkele verschillende factoren.

  • Model van jouw auto: Controleer de compatibiliteit van jouw auto. Sommige auto’s zijn alleen compatibel met bepaalde types of laadvermogens.
  • Locatie: Waar wil je de laadpaal installeren? Thuis, op kantoor, of in een openbare parkeergarage? De locatie bepaalt de beschikbaarheid van stroomvoorziening en de benodigde kabellengte.
  • Budget: Laadpalen variëren in prijs en functionaliteit. Bepaal het budget dat je voor ogen hebt en welke functies voor jou belangrijk zijn.
Wat zijn tekenen dat je mogelijk last hebt van hard water in huis?2024-03-18T14:46:36+01:00

Aanslag op kranen, witte vlekken op glazen, droge huid na douchen en strepen op gerechten kunnen wijzen op de aanwezigheid van hard water.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming t.o.v. radiatoren?2024-03-14T09:36:58+01:00

Vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatiger over de ruimte wat resulteert in een comfortabelere warmtebeleving zonder koude plekken in huis. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor meer vrijheid in je interieur doordat er geen radiatoren meer nodig zijn.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.