Verwarmen & verkoelen2024-05-22T13:36:53+02:00

Verwarmen & verkoelen

Optimaal comfort begint met het perfecte binnenklimaat, onafhankelijk van de weersomstandigheden buiten. Onze geavanceerde verwarmings- en koelsystemen staan garant voor een aangename temperatuur, of het nu zomer of winter is. Ontdek hoe ecologisch verwarmen en verkoelen niet alleen bijdraagt aan jouw comfort, maar ook aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Warmte­pomp

Energiezuinige warmtepompen voor effectieve verwarming en koeling. Kies voor extra comfort terwijl je bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Gas­condensatie­­­ketel

Onze gascondensatieketels bieden betrouwbare warmte en energiebesparing voor een comfortabele leefomgeving in jouw huis.

Vloer­verwarming

Met vloerverwarming geniet je van gelijkmatige warmteverdeling en verhoogd comfort in huis, zonder zichtbare radiatoren.

Ecologisch verwarmen en verkoelen

Door ecologisch te verwarmen en te verkoelen, kies je niet alleen voor comfort, maar ook voor duurzaamheid. Met moderne technologieën (warmtepompen, thuisbatterijen en zonne-energie) reduceer je jouw impact op het milieu, terwijl je toch geniet van een aangename temperatuur in huis. Draag actief bij aan een groenere toekomst waarin comfort hand in hand gaat met duurzaamheid!

Onze warme en koele oplossingen voor jouw thuis

Diverse verwarmings- en koelingsoplossingen voor het beste comfort in jouw huis. Van energie-efficiënte warmtepompen tot vloerverwarming en condensatieketels – wij bieden alles voor een aangename leefomgeving. Laat je begeleiden door onze ervaren installateurs en ontdek ons assortiment van topmerken voor duurzame verwarmings- en koelingsoplossingen.

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor warmtepompen, gascondentatieketels en vloerverwarming die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor warmtepompen, gascondentatieketels en vloerverwarming die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Zijn warmtepompen milieuvriendelijk?2024-03-14T09:31:42+01:00

Ja, warmtepompen zijn zeer milieuvriendelijk, omdat ze efficiënt gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen zoals de warmte in de buitenlucht of de grond. Ze stoten minder CO2 uit dan traditionele verwarmingssystemen.

Zijn gascondensatieketels duurzaam?2024-03-14T09:35:24+01:00

Gascondensatieketels zijn energiezuinig doordat ze efficiënter omgaan met brandstofverbruik dan oudere modellen ketels. Ze verminderen niet alleen het energieverbruik, maar ook de CO2-uitstoot.

Welke mogelijkheden heb ik met vloerverwarming in mijn renovatieproject?2024-05-03T09:04:26+02:00

Ook bij renovaties kan er vloerverwarming gebruikt worden. Hierbij is vooral de hoogte van de vloeropbouw een factor. De buizen van de vloerverwarming nemen plaats in maar er moet ook nog rekening gehouden worden isolatie, de chape en de bovenvloer.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming t.o.v. radiatoren?2024-03-14T09:36:58+01:00

Vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatiger over de ruimte wat resulteert in een comfortabelere warmtebeleving zonder koude plekken in huis. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor meer vrijheid in je interieur doordat er geen radiatoren meer nodig zijn.

Wat is het verschil tussen een gascondensatieketel en een traditionele ketel?2024-03-14T09:34:13+01:00

Een gascondensatieketel recupereert ook de latente condensatiewarmte uit waterdamp in de rookgassen, wat resulteert in een hoger rendement dan bij traditionele ketels. Hierdoor wordt er minder energie verspild.

Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp?2024-05-03T08:50:52+02:00

Wanneer je spreekt over een airco spreek je eigenlijk over een lucht-lucht warmtepomp. Een airco is m.a.w. een lucht lucht warmtepomp die zowel kan verwarmen als koelen.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.