Ventilatie2024-05-28T09:47:06+02:00

GEZONDE LUCHT IN HUIS: VENTILATIE

De huizen in België worden steeds beter geïsoleerd waardoor we minder energie verbruiken. Dat is natuurlijk goed nieuws voor het milieu en onze portemonnee want we verstoken minder energie. Maar goed isoleren kan ook voor problemen met de luchtkwaliteit zorgen wanneer we niet voldoende ventileren.

Het belang van goede ventilatie

Goede ventilatie is cruciaal voor een gezonde en comfortabele leefomgeving. Het zorgt voor de afvoer van vervuilde lucht en de aanvoer van frisse buitenlucht, wat helpt bij het verminderen van vochtigheid en het voorkomen van schimmelvorming. Daarnaast draagt ventilatie bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis, waardoor allergenen, stof en andere schadelijke deeltjes worden verminderd. Dit is vooral belangrijk voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën.

Het verschil tussen centrale en decentrale ventilatie

Centrale ventilatie trekt lucht aan en voert deze af via één punt in huis, terwijl decentrale ventilatie individuele eenheden gebruikt om specifieke plekken te ventileren. Centrale systemen zijn handig voor grote ruimtes en zorgen voor een gelijkmatige luchtkwaliteit in het hele gebouw, terwijl decentrale systemen flexibeler zijn en gemakkelijker te installeren zonder ingrijpende verbouwingen.

Weet je niet welk systeem je moet kiezen? Onze experts staan je graag bij in het maken van de juiste keuze.

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor ventilatie die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor ventilatie die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Wil je graag meer info over onze ventilatie­systemen? Maak online een afspraak, onze experts helpen je graag verder!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Wat zijn de gevolgen van slechte ventilatie?2024-03-18T08:58:40+01:00

Slechte ventilatie kan leiden tot een slechte luchtkwaliteit binnen, wat kan resulteren in gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën en zelfs luchtwegaandoeningen. Daarnaast kan het ook leiden tot vochtophoping, schimmelvorming en onaangename geuren in huis.

Is een ventilatiesysteem in mijn nieuwbouw verplicht?2024-03-18T08:56:45+01:00

Sinds 2006 is een ventilatiesysteem verplicht in elke nieuwbouw.

Is een ventilatiesysteem in mijn nieuwbouw verplicht?2024-05-03T09:09:33+02:00

Sinds 2006 is een ventilatiesysteem verplicht in elke nieuwbouw. De meest voorkomende ventilatie systemen zijn type C en type D.

Hoe vaak moet ik mijn ventilatiesysteem laten onderhouden?2024-03-18T09:02:47+01:00

Het wordt over het algemeen aanbevolen om je ventilatiesysteem minimaal één keer per jaar te laten onderhouden. Dit helpt ervoor te zorgen dat het systeem efficiënt blijft werken en de luchtkwaliteit in huis optimaal is.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.