Warmtepompen2024-10-02T11:25:39+02:00

Warmtepompen

Met warmtepompen geniet je niet alleen van een warm huis, maar draag je ook je steentje bij aan een groenere planeet. Deze innovatieve systemen halen warmte uit natuurlijke bronnen en zorgen voor een comfortabele temperatuur in je huis, terwijl ze tegelijkertijd de impact op het milieu verminderen. Van lucht-lucht warmtepompen tot lucht-water en hybride modellen, er zijn verschillende soorten om aan je verschillende behoeften te voldoen. Ontdek snel welke warmtepomp het beste bij jouw levensstijl past.

Maak je binnenhuisklimaat rendabel dankzij een warmtepomp of airco

Warmtepompen halen hun energie uit de grond, het grondwater of de lucht. Ze zetten die om in warmte of koeling om het binnenklimaat te regelen.

  • Koelen: je kunt dus gerust zeggen dat warmtepompen integraal deel uitmaken van een airconditioningsysteem. Ze brengen warmte over van de ene omgeving naar een andere via een bepaald koelmiddel.
  • Verwarmen: tegelijk zijn warmtepompen een rendabele manier om te verwarmen. Daarom worden luchtwarmtepompen erkend als hernieuwbare warmtetechnologie.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Ontdek snel de warmtepomp die bij jou past.

Lucht-luchtwarmtepompen

Lucht-luchtwarmtepompen gebruiken warmte uit de buitenlucht om een woning te verwarmen. Ze bestaan uit een buitenunit die warmte onttrekt aan de buitenlucht en deze omzet in warme lucht die via binnenunits de woning verwarmt. Dit type warmtepomp kan ook koelen in de zomer door warmte van binnen naar buiten af te voeren.

VOORDELEN

NADELEN

VOOR- EN NADELEN

  • snelle installatie en gemakkelijke integratie in bestaande gebouwen

  • flexibiliteit in plaatsing dankzij buitenunits

  • lage initiële investeringskosten

  • afhankelijk van de buitentemperatuur

  • maken soms meer geluid dan andere warmtepompsystemen

  • hogere energiekosten op lange termijn vergeleken met andere systemen

Benieuwd naar de kostprijs?

Lucht-waterwarmtepompen

Lucht-waterwarmtepompen halen warmte uit de buitenlucht en gebruiken deze om water te verwarmen voor radiatoren of vloerverwarming. Ze bestaan uit een buitenunit die warmte onttrekt aan de lucht en via een warmtewisselaar overdraagt aan water. Dit verwarmde water wordt vervolgens in het verwarmingssysteem van de woning verspreid. Lucht-waterwarmtepompen kunnen zowel verwarmen als koelen en zijn zeer efficiënt, vooral in goed geïsoleerde huizen met vloerverwarming.

VOORDELEN

NADELEN

VOOR- EN NADELEN

  • flexibiliteit in installatie, geschikt voor verschillende soorten woningen

  • lagere initiële investeringskosten

  • milieuvriendelijk door efficiënt gebruik van energie

  • geluidsoverlast mogelijk door de buitenunit.

  • minder geschikt voor tijdens strenge winters

  • periodiek onderhoud vereist voor optimale prestaties

Benieuwd naar de kostprijs?

VOOR- EN NADELEN

De beste warmtepompen en 2 jaar fabrieksgarantie

Kies je voor Alfacool en Daikin warmtepompen, dan krijg je topkwaliteit en betrouwbaarheid. We garanderen een lange levensduur en bieden een unieke 2-jarige garantie op alle werken en onderdelen. En als je je installatie registreert, kun je die garantie nog eens met 6 maanden verlengen. Met ons ben je dus verzekerd van comfort en gemoedsrust.

alfacool_daikin_dealer

De beste warmtepompen en 2 jaar fabrieksgarantie

Kies je voor Alfacool en Daikin warmtepompen, dan krijg je topkwaliteit en betrouwbaarheid. We garanderen een lange levensduur en bieden een unieke 2-jarige garantie op alle werken en onderdelen. En als je je installatie registreert, kun je die garantie nog eens met 6 maanden verlengen. Met ons ben je dus verzekerd van comfort en gemoedsrust.

alfacool_daikin_dealer

De installatie van je warmtepomp in 4 stappen

1. Plaatsbepaling en voorbereiding

We kiezen een geschikte locatie voor de warmtepompunit, rekening houdend met ventilatie, geluidsoverlast en toegankelijkheid voor onderhoud.

2. Installatie van de warmtepomp unit

De warmtepomp wordt aan het elektriciteitsnetwerk aangesloten. Onze experts verbinden de eventuele leidingen met het verwarmingssysteem en zorgen ervoor dat alles correct is geïnstalleerd.

3. Montage van het leidingsysteem

Ons team van experts installeert het benodigde leidingsysteem voor de warmtepomp, inclusief leidingen voor waterinlaat en -uitlaat. We zorgen ervoor alle verbindingen goed zijn afgedicht en geïsoleerd.

4. Testen en activatie

Tot slot controleren we of de warmtepomp correct is geïnstalleerd en goed functioneert. Onze experts voeren tests uit om te verifiëren dat alle onderdelen naar behoren werken en stellen indien nodig de instellingen bij voor optimale prestaties.

Wil je graag meer info over onze warmtepompen? Maak online een afspraak, onze experts helpen je graag verder!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Zijn warmtepompen milieuvriendelijk?2024-03-14T09:31:42+01:00

Ja, warmtepompen zijn zeer milieuvriendelijk, omdat ze efficiënt gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen zoals de warmte in de buitenlucht of de grond. Ze stoten minder CO2 uit dan traditionele verwarmingssystemen.

Wat is het verschil tussen een airco en een warmtepomp?2024-05-03T08:50:52+02:00

Wanneer je spreekt over een airco spreek je eigenlijk over een lucht-lucht warmtepomp. Een airco is m.a.w. een lucht lucht warmtepomp die zowel kan verwarmen als koelen.

Wat is een slimme warmtepomp?2024-05-03T08:52:02+02:00

Onze Daikin warmtepompen kunnen ge(de)activeerd worden via een app op je smartphone. Daarbij kan je via diezelfde app ook bijhouden hoeveel energie je warmtepomp verbruikt of zelf het tijdsschema aanpassen. Dit alles kan je vanop je wifi of op afstand.

Kunnen warmtepompen ook koelen?2024-03-14T09:32:51+01:00

Absoluut, veel warmtepompsystemen kunnen ook worden gebruikt voor koeling door het proces om te draaien. Hierbij wordt warmte aan de binnenruimte onttrokken en naar buiten afgevoerd, waardoor het binnen lekker koel blijft tijdens warme dagen.

Is mijn woning geschikt voor een warmtepomp?2024-05-03T08:50:18+02:00

Nagenoeg elke woning is geschikt voor een warmtepomp. Of het nu gaat om een renovatie of een nieuwbouw. De enige vereiste is dat de woning geisoleerd is.

Hoeveel energie verbruikt een warmtepomp?2024-05-03T08:52:49+02:00

Dit hangt af van verschillende factoren als zwaarte van de warmtepomp, hoe goed het huis geïsoleerd is, … .
Over het algemeen verbruikt een warmtepomp 100% energie om 300% warmte of koude af te geven.

Hoe werkt een warmtepomp precies?2024-03-14T09:31:05+01:00

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de natuur (zoals lucht, water of grond) en gebruikt dit om een ruimte te verwarmen. Dit gebeurt door middel van compressie en expansie van een koudemiddel.

Hoe werken warmtepompen?2024-05-03T10:19:18+02:00

In koelmodus brengen warmtepompen warmte over van een kamer of binnenruimte naar de buitenlucht. Zo koelen ze de ruimte binnen. Omgekeerd kunnen warmtepompen ook de aanwezige warmte uit de buitenlucht halen (zelfs wanneer het buiten vriest dat het kraakt, wel tot -20°C). Ze onttrekken de warmte uit de buitenlucht en zetten het zo om naar warmte voor binnen.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.