Zonne-energie2024-05-22T11:08:14+02:00

Laden en verwarmen op zonne-energie

Ervaar het ultieme comfort van laden en verwarmen met behulp van zonne-energie, los van de weersomstandigheden buiten. Onze innovatieve zonnepanelen en thuisbatterijen bieden een duurzame oplossing voor het handhaven van een comfortabele leefomgeving, of het nu winter of zomer is.

Zonnepanelen

Ontdek de kracht van zonne-energie met onze hoogwaardige zonnepanelen. Bij Alfacool streven we naar een duurzame toekomst.

Thuisbatterijen

Thuisbatterijen worden steeds populairder vanwege hun capaciteit om opgeslagen energie slim in te zetten.

Laadpalen

Elektrisch rijden is de toekomst, en met de juiste laadpaal thuis of op kantoor geniet je optimaal van jouw elektrische auto.

Een duurzame toekomst voor ons allemaal

Bij Alfacool streven we naar een duurzame toekomst door gebruik te maken van zonne-energie. Onze geavanceerde zonnepanelen en thuisbatterijen vormen de kern van onze ecologische visie. Door zonne-energie efficiënt te benutten, dragen wij bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk en het creëren van comfortabele leefomgevingen die zowel onze klanten als onze planeet ten goede komen.

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor zonnepanelen en thuisbatterijen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor zonnepanelen en thuisbatterijen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Wat is het verschil tussen kWp en kWh bij zonnepanelen?2024-03-18T11:09:28+01:00

kWp (kilowattpiek) verwijst naar het piekvermogen dat een zonnepaneel kan leveren onder ideale omstandigheden, terwijl kWh (kilowattuur) de daadwerkelijke hoeveelheid elektriciteit aanduidt die door de panelen wordt gegenereerd gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld per maand of jaar.

Kunnen zonnepanelen ook in België voldoende energie opwekken?2024-03-18T11:20:37+01:00

Ondanks wisselvallig weer kunnen zonnepanelen ook in België voldoende energie opwekken om significant bij te dragen aan je elektriciteitsbehoefte. Moderne zonnepanelen zijn ontworpen om ook diffuus licht op te vangen, wat betekent dat ze zelfs op bewolkte dagen nog steeds stroom produceren.

Kan ik mijn bestaande zonnepanelensysteem upgraden met een thuisbatterij?2024-03-18T12:55:29+01:00

Ja, in veel gevallen kan een bestaand zonnepanelensysteem worden uitgebreid met een geschikte thuisbatterij om zelfconsumptie te verhogen en energie-opslagmogelijkheden toe te voegen.

Hoe werkt een thuisbatterij?2024-03-18T12:53:09+01:00

Een thuisbatterij slaat elektriciteit op die overdag wordt geproduceerd door zonnepanelen en levert stroom wanneer de vraag hoog is of wanneer er geen zonne-energie beschikbaar is.

Hoe lang gaat een thuisbatterij normaal gesproken mee?2024-03-18T12:54:39+01:00

De levensduur van een thuisbatterij varieert per fabrikant en type batterij, maar moderne lithium-ion batterijen kunnen doorgaans tussen de 10-15 jaar meegaan, afhankelijk van gebruik en onderhoud.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?2024-03-18T11:13:06+01:00

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar of langer. Gedurende deze periode kunnen ze nog steeds efficiënt werken, zij het met een kleine afname in rendement na verloop van tijd.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.