Vloerverwarming2024-05-28T09:46:44+02:00

Vloer­verwarming

Een heerlijk comfortabel, warm huis zonder hoge energiekosten? Dankzij vloerverwarming gaan comfort en energiebesparingen hand in hand.

Maar dat is niet alles wat vloerverwarming zo aantrekkelijk maakt. Deze techniek is duurzaam, vraagt geen onderhoud, veroorzaakt minder stofverplaatsing en werkt geruisloos. En je maakt ook meteen komaf met bovengrondse buizen en radiatoren, waardoor je leefruimte er veel strakker uitziet. Bovendien win je ruimte. Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de volledige vloeroppervlakte ontstaat een egale warmtespreiding en bereikt je woning snel de gewenste temperatuur. Doordat dit een lage temperatuur verwarming is, is vloerverwarming perfect combineerbaar met een warmtepomp.

De kracht van warmwater vloer­verwarming

Warmwatervloerverwarming biedt heel wat voordelen. Het zorgt voor een gelijkmatige verwarming in elke ruimte, elimineert koude plekken en creëert een comfortabele leefomgeving. Bovendien bespaar je heel wat energie in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Hierdoor geniet je niet alleen van een aangename temperatuur maar ook van een lagere energierekening!

Hoe werkt vloer­verwarming?

Vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om je huis te verwarmen. Het werkt door middel van leidingen die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Deze leidingen verwarmen de vloer, die op zijn beurt de warmte geleidelijk aan de rest van de ruimte afgeeft. Door deze gelijkmatige verdeling van warmte zorgt vloerverwarming voor een aangename en constante temperatuur in je woning, zonder dat er koude plekken ontstaan.

Warm­water­vloer­verwarming – droog systeem

Warmwatervloerverwarming in een droog systeem is een moderne en efficiënte manier om je huis te verwarmen. Bij dit systeem worden de waterleidingen in een isolatielaag boven op de bestaande vloer gelegd. Hierdoor is het installatieproces sneller en eenvoudiger dan bij natte systemen.

VOORDELEN

NADELEN

VOOR- EN NADELEN

 • snellere en eenvoudigere installatie

 • minder gewicht op de vloerstructuur

 • makkelijker aan te passen of uit te breiden na installatie

 • mogelijk hogere kosten bij initiële installatie

 • minder efficiënt

 • minder geschikt voor ruimtes waar extra isolatie nodig is

Benieuwd naar de kostprijs?

Warm­water­vloer­verwarming – nat systeem

Warmwatervloerverwarming in een nat systeem biedt een efficiënte manier om ruimtes gelijkmatig te verwarmen. De chape fungeert als warmtegeleider en zorgt voor een goede verdeling van de warmte over de vloer. Dit systeem is ideaal voor nieuwbouwprojecten of renovaties waarbij een betonvloerafwerking wordt toegepast.

VOORDELEN

NADELEN

VOOR- EN NADELEN

 • betere warmtegeleiding

 • minder gevoelig voor beschadiging tijdens installatie

 • efficiënter dan warmwatervloerverwarming in een droog systeem

 • minder flexibiliteit bij aanpassingen of uitbreidingen

 • langere installatietijd

 • meer belasting op de vloerstructuur

Benieuwd naar de kostprijs?

Vloer­verwarming in combinatie met een lucht/water warmtepomp

Vloerverwarming combineren met een lucht-water warmtepomp van Daikin? Dan verwarm en/of koel je efficiënt, energiezuinig en kostenbesparend!

alfacool_daikin_dealer

Vloer­verwarming in combinatie met een lucht/water warmtepomp

Vloerverwarming combineren met een lucht-water warmtepomp van Daikin? Dan verwarm en/of koel je efficiënt, energiezuinig en kostenbesparend!

alfacool_daikin_dealer

Wil je graag meer info over vloer­­verwarming? Maak online een afspraak, onze experts helpen je graag verder!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Welke mogelijkheden heb ik met vloerverwarming in mijn renovatieproject?2024-05-03T09:04:26+02:00

Ook bij renovaties kan er vloerverwarming gebruikt worden. Hierbij is vooral de hoogte van de vloeropbouw een factor. De buizen van de vloerverwarming nemen plaats in maar er moet ook nog rekening gehouden worden isolatie, de chape en de bovenvloer.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming t.o.v. radiatoren?2024-03-14T09:36:58+01:00

Vloerverwarming verdeelt de warmte gelijkmatiger over de ruimte wat resulteert in een comfortabelere warmtebeleving zonder koude plekken in huis. Daarnaast zorgt vloerverwarming voor meer vrijheid in je interieur doordat er geen radiatoren meer nodig zijn.

Vloeverwarming in hoofd- of bijverwarming?2024-05-22T11:56:16+02:00

In veel situaties is het mogelijk om vloerverwarming als enige warmtebron (hoofdverwarming) te installeren. Wanneer de isolatiewaarde van de woning niet toereikend is, bijvoorbeeld bij een oudere woning, kun je met een extra isolatielaag en het eventueel installeren van wandverwarming (bijvoorbeeld in een badkamer) toch een hoge warmteopbrengst behalen. Vraag ons zeker naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

Verbruikt vloerverwarming veel energie?2024-03-14T09:38:27+01:00

Vloerverwarming kan juist energiebesparend zijn omdat het op lagere watertemperaturen kan werken dan traditionele radiatoren, wat resulteert in een lager energieverbruik overalgemeen gedurende het stookseizoen.

Kan vloerverwarming met parket of enkel met tegels?2024-05-03T09:05:56+02:00

Vloerverwarming kan met praktisch elk type van vloerafwerking. Een houten vloer zal de warmte minder goed geleiden dan een tegelvloer waardoor het langer kan duren voordat de ruimte opwarmt. Let op, niet elke parketvloer is geschikt voor vloerverwarming.

Is vloerverwarming geschikt voor elk type vloerafwerking?2024-03-14T09:37:33+01:00

Vloerverwarming kan onder bijna elke soort vloerafwerking worden geïnstalleerd, zoals tegels, houten vloeren en zelfs tapijt mits deze geschikt is voor vloerverwarming.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.