Laadpalen2024-05-28T09:48:15+02:00

Laadpalen: De toekomst van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is de toekomst, en met de juiste laadpaal thuis of op kantoor geniet je optimaal van jouw elektrische auto. Bij Alfacool helpen we je graag met het kiezen van de perfecte laadpaal voor jouw locatie en behoeften.

Snelladen en regulier laden

Elektrisch rijden is de toekomst en steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Maar hoe laad je die auto nu het beste op?

AC laadpalen

AC laadpalen zijn ideaal voor thuis en op kantoor. De AC laadpaal zet wisselstroom om in de juiste stroom voor je auto. Zo kan je deze comfortabel en efficiënt opladen terwijl je slaapt of werkt. AC laadpalen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. Je kunt dus een laadpaal kiezen die past bij jouw gewenste laadsnelheid.

DC laadpalen

DC laadpalen zijn perfect voor snelladen onderweg. Ze leveren gelijkstroom (DC), wat de stroom is die je autobatterij direct kan gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om je auto in een korte tijdspanne op te laden. Deze soort laadpalen vind je vaak bij publieke laadstations en op de autosnelweg. Ze zijn doorgaans iets duurder dan AC laadpalen, maar bieden wel het voordeel van snelladen.

Maak kennis met de slimme laadpaal

Slim laden is de toekomst. Deze laadpalen bieden heel wat voordelen die het laden van je elektrische auto efficiënter, eenvoudiger en voordeliger maken.

Plan en monitor jouw laadsessies: Bepaal wanneer je jouw auto oplaadt. Perfect voor gebruik met goedkopere tarieven of om te laden wanneer je zonnepanelen energie opwekken.

Beheer jouw laadkosten: Stel budgetten in en optimaliseer jouw energieverbruik. Hierdoor bespaar je geld op jouw energierekening en help je mee aan een groenere toekomst.

Automatische optimalisatie van laadsnelheid: Nooit meer te veel of te weinig stroom. Slimme laadpalen passen de laadsnelheid automatisch aan op basis van je verbruik en de beschikbaarheid van energie. Je laat je auto dus altijd op de efficiëntste manier op.

Load balancing: Vermijd overbelasting van je energienet. Slimme laadpalen verdelen de beschikbare stroom automatisch over jouw beschikbare apparaten.

Integratie met slimme huis- en kantoorsystemen: Koppel jouw laadpaal aan je domoticasysteem voor een naadloze integratie in jouw woning of kantoor.

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor laadpalen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor laadpalen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Jouw nieuwe laadpaal in 4 stappen

1. Offerte op maat

We beginnen met een vrijblijvende offerte op maat. We bespreken samen jouw wensen en behoeften, zodat we de beste laadpaal voor jouw auto en jouw locatie kunnen selecteren.

2. Planning

Na akkoord op de offerte plannen we de installatiedatum in. We regelen alle vergunningen en aansluitingen. Zo hoef jij je nergens zorgen over te maken.

3. Installatie van de laadpaal

Op de afgesproken datum komen onze ervaren installateurs de laadpaal vakkundig en veilig plaatsen. Na de installatie geven onze experts je graag een woordje uitleg over de werking van de laadpaal. Zo kan je deze direct gebruiken.

4. Testen en onderhoud

Voordat we de installatie afronden, testen we de laadpaal grondig om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Ook na de plaatsing kan je op de experts van Alfacool blijven rekenen als de laadpaal onderhouden moet worden.

Wil je graag meer info over onze laadpalen? Maak online een afspraak, onze experts helpen je graag verder!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Welke laadpaal past bij mij?2024-05-06T13:23:55+02:00

De keuze van de juiste laadpaal hangt af van enkele verschillende factoren.

  • Model van jouw auto: Controleer de compatibiliteit van jouw auto. Sommige auto’s zijn alleen compatibel met bepaalde types of laadvermogens.
  • Locatie: Waar wil je de laadpaal installeren? Thuis, op kantoor, of in een openbare parkeergarage? De locatie bepaalt de beschikbaarheid van stroomvoorziening en de benodigde kabellengte.
  • Budget: Laadpalen variëren in prijs en functionaliteit. Bepaal het budget dat je voor ogen hebt en welke functies voor jou belangrijk zijn.
Kan ik mijn elektrische auto opladen met zonne-energie?2024-04-10T15:50:19+02:00

Ja, als je zonnepanelen hebt, kun je de opgewekte zonne-energie gebruiken om je elektrische auto op te laden. Dit maakt het opladen nog duurzamer en kan de operationele kosten verder verlagen.

Hoe lang duurt het om een elektrische auto op te laden?2024-04-10T15:48:56+02:00

De oplaadtijd kan variëren afhankelijk van de capaciteit van de accu van de auto en het vermogen van de laadpaal. Een standaard AC-laadpaal thuis (3,7 kW tot 7,4 kW) kan een auto in ongeveer 6 tot 12 uur volledig opladen, terwijl een snellader (DC) met een vermogen van 50 kW of meer een accu tot 80% kan opladen in slechts 30 tot 60 minuten.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.