Warmtepompboilers2024-05-28T09:49:31+02:00

Warmte­pomp­boilers

Warmtepompboilers zijn de duurzame oplossing voor jouw huis. Met innovatieve technologieën halen ze warmte uit de omgevingslucht en zetten deze om in bruikbare energie. Bespaar op energiekosten en verminder je CO2-uitstoot met een milieuvriendelijke warmtepompboiler. Ontdek hoe deze moderne systemen zorgen voor comfort, betrouwbaarheid en kostenbesparing in jouw huishouden.

Energie-efficiëntie van warmte­pomp­boilers versus traditionele boilers

Warmtepompboilers zijn een innovatieve en energiezuinige oplossing voor het leveren van warm water. In vergelijking met traditionele boilers, die vaak afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, zoals gas of elektriciteit, werken warmtepompboilers op een veel efficiëntere manier.

Traditionele boilers gebruiken directe verwarmingselementen om water te verwarmen, wat resulteert in aanzienlijk hoger energieverbruik. Warmtepompboilers daarentegen halen warmte uit de omgevingslucht of grond en gebruiken deze om water te verwarmen. Dit proces maakt gebruik van duurzame energiebronnen en kan tot wel 70% energie besparen in vergelijking met conventionele systemen.

Door hun hoge energie-efficiëntie dragen warmtepompboilers bij aan lagere energiekosten op de lange termijn en verminderen ze de ecologische voetafdruk. Bovendien zijn warmtepompboilers vaak compatibel met zonnepanelen, waardoor ze nog milieuvriendelijker worden door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen.

Jouw warmte­comfort onder alle weers­omstandigheden

De ecologische en kostenefficiënte warmtepompboiler van Atlantic is de oplossing voor de productie van sanitair warm water. Het maakt gebruik van duurzame, propere en gratis energie uit de omgevingslucht. Een ideale energiebron die ook ’s nachts of bij slecht weer jouw water nog opwarmt.

Voordelen

  • ze hebben een hogere energie-efficiëntie dan traditionele boilers, waardoor ze kostenbesparend zijn en de CO2-uitstoot verminderen

  • warmtepompboilers kunnen zowel verwarmings- als warmwatervoorziening bieden, waardoor ze multifunctioneel en ruimtebesparend zijn

  • ze maken gebruik van duurzame energiebronnen waardoor ze milieuvriendelijk zijn en bijdragen aan een groenere leefomgeving

  • deze boilers hebben een langere levensduur dan conventionele systemen en vereisen minder onderhoud

  • dankzij hun geluidsarme werking zorgen warmtepompboilers voor een comfortabele en stille omgeving in huis

Benieuwd naar de kostprijs?

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor warmtepompboilers die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor warmtepompboilers die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Wil je graag meer info over onze warmte­pomp­boilers? Maak online een afspraak, onze experts helpen je graag verder!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Wat is de gemiddelde levensduur van een warmtepompboiler?2024-03-18T15:09:03+01:00

De gemiddelde levensduur van een warmtepompboiler ligt tussen 10 en 15 jaar, afhankelijk van onderhoud en gebruik.

Is het mogelijk om zonnepanelen met een warmtepompboiler te combineren?2024-03-18T15:10:53+01:00

Ja, zonnepanelen kunnen vaak worden gekoppeld aan een warmtepomp.

Is de warmtepompboiler van Atlantic Explorer compatibel met een zonnepaneel installatie?2024-05-03T09:01:38+02:00

Als u uw Explorer koppelt aan een fotovoltaïsche installatie, combineert u twee vormen van groene energie zodat u heel wat energie bespaart bij het verwarmen van uw sanitair water en wanneer u uw andere elektrische huishoudtoestellen gebruikt.

Hoe werkt een warmtepompboiler?2024-05-03T09:02:24+02:00

De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in het reservoir op te warmen.

Heeft een warmtepompboiler veel onderhoud nodig?2024-03-18T15:12:03+01:00

Over het algemeen vergt een warmtepompboiler minder onderhoud dan conventionele systemen; jaarlijks onderhoud kan echter helpen om de efficiëntie te behouden.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.