Zonnepanelen2024-05-28T09:47:30+02:00

Zonnepanelen

Ontdek de kracht van zonne-energie met onze hoogwaardige zonnepanelen. Bij Alfacool streven we naar een duurzame toekomst, en met onze innovatieve technologieën bieden wij efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen voor groene energie. Ervaar zelf de voordelen van hernieuwbare energie en maak vandaag nog de overstap naar een duurzamere levensstijl met onze zonnepanelen.

Waarom kies je voor zonnepanelen?

Zonnepanelen verlagen jouw factuur

Kies voor de zekerheid van een betaalbare energiefactuur. Door zonnepanelen te plaatsen wek je zelf je energie op en zo blijf je minder afhankelijk van de alsmaar stijgende energieprijzen.

Jouw investering snel terugbetaald

Door de als maar stijgende energieprijzen kan u al rekenen op een terugverdientijd van 3 tot 5 jaar. Rekening houdend met de levensduur van 25 á 30 jaar op je PV installatie is dit een heel rendabele investering.

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor zonnepanelen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

Erkende installateur

Vertrouw op een erkende installateur voor zonnepanelen die klaar staat om aan al jouw behoeften te voldoen. Bij Alfacool beschikken we over een gecertificeerd team met expertise in HVAC-systemen!

De installatie van je zonnepanelen in 4 stappen

1. Planning

Het installatieproces van zonnepanelen begint met een grondige analyse van je dak en de beschikbare ruimte voor de installatie. Onze expert zal het optimale ontwerp bepalen, rekening houdend met factoren zoals de hellingshoek, oriëntatie en mogelijke schaduwval. Daarnaast wordt een planning opgesteld voor de installatie.

2. Voorbereiding van het dak

Voordat de zonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd, dient het dak te worden voorbereid. Dit omvat vaak het schoonmaken van het oppervlak en eventuele reparaties indien nodig. Ook worden bevestigingsmaterialen aangebracht om de panelen veilig te ondersteunen.

3. Installatie van de zonnepanelen

Met het ontwerp goedgekeurd en het dak gereed, is het tijd om daadwerkelijk de zonnepanelen te installeren. Dit omvat het monteren van de panelen op het dak, aansluiten van bekabeling en omvormers, en het integreren van monitoringssystemen voor een efficiënte werking.

4. Testen en activatie

Na de installatie volgt een grondige inspectie om te controleren of alles correct is geplaatst en aangesloten volgens de geldende normen. Zodra alles in orde is bevonden, kan je zonnestroomsysteem worden geactiveerd en geniet je onmiddellijk van duurzame energieopwekking.

Wil je graag meer info over onze zonnepanelen? Maak online een afspraak, onze experts helpen je graag verder!

Onze partners

Wij werken nauw samen met vooraanstaande merken in de branche om kwaliteit en innovatie te garanderen.

FAQ

Wat is het verschil tussen kWp en kWh bij zonnepanelen?2024-03-18T11:09:28+01:00

kWp (kilowattpiek) verwijst naar het piekvermogen dat een zonnepaneel kan leveren onder ideale omstandigheden, terwijl kWh (kilowattuur) de daadwerkelijke hoeveelheid elektriciteit aanduidt die door de panelen wordt gegenereerd gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld per maand of jaar.

Kunnen zonnepanelen ook in België voldoende energie opwekken?2024-03-18T11:20:37+01:00

Ondanks wisselvallig weer kunnen zonnepanelen ook in België voldoende energie opwekken om significant bij te dragen aan je elektriciteitsbehoefte. Moderne zonnepanelen zijn ontworpen om ook diffuus licht op te vangen, wat betekent dat ze zelfs op bewolkte dagen nog steeds stroom produceren.

Kan ik mijn bestaande zonnepanelensysteem upgraden met een thuisbatterij?2024-03-18T12:55:29+01:00

Ja, in veel gevallen kan een bestaand zonnepanelensysteem worden uitgebreid met een geschikte thuisbatterij om zelfconsumptie te verhogen en energie-opslagmogelijkheden toe te voegen.

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?2024-03-18T11:13:06+01:00

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar of langer. Gedurende deze periode kunnen ze nog steeds efficiënt werken, zij het met een kleine afname in rendement na verloop van tijd.

Stel een vraag

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.