Comfortabel en energiebesparend

Vloerverwarming

Vloerverwarming verwarmt gelijkmatig

Een heerlijk comfortabel, warm huis zonder hoge energiekosten? Dankzij vloerverwarming gaan comfort en energiebesparingen hand in hand.

Maar dat is niet alles wat vloerverwarming zo aantrekkelijk maakt. Deze techniek is duurzaam, vraagt geen onderhoud, veroorzaakt minder stofverplaatsing en werkt geruisloos. En je maakt ook meteen komaf met bovengrondse buizen en radiatoren, waardoor je leefruimte er veel strakker uitziet. Bovendien win je ruimte.

Door de gelijkmatige warmtestraling vanuit de volledige vloeroppervlakte ontstaat een egale warmtespreiding en bereikt je woning snel de gewenste temperatuur.
Doordat dit een lage temperatuur verwarming is, is vloerverwarming perfect combineerbaar met een warmtepomp.

 

Hoofd- of bijverwarming?

In veel situaties is het mogelijk om vloerverwarming als enige warmtebron (hoofdverwarming) te installeren. Wanneer de isolatiewaarde van de woning niet toereikend is, bijvoorbeeld bij een oudere woning, kun je met een extra isolatielaag en het eventueel installeren van wandverwarming (bijvoorbeeld in een badkamer) toch een hoge warmteopbrengst behalen. Vraag ons zeker naar de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie.

 

VLOERVERWARMING IN COMBINATIE MET EEN LUCHT/WATER WARMTEPOMP

Vloerverwarming combineren met een lucht-water warmtepomp van Daikin? Dan verwarm en/of koel je efficiënt, energiezuinig en kostenbesparend.

Vraag naar een demo bij een van onze energieadviseurs

Veel gestelde vragen

u

Is vloerverwarming geschikt om alle ruimtes te verwarmen in mijn woning?

Vloerverwarming kan in elke ruimte geïnstalleerd worden. In sommige kamers zoals badkamers is er echter vaak nood aan een hogere temperatuur. Daar kan een extra bijverwarming van pas komen.

u

Welke mogelijkheden heb ik met vloerverwarming in mijn renovatieproject?

Ook bij renovaties kan er vloerverwarming gebruikt worden. Hierbij is vooral de hoogte van de vloeropbouw een factor. De buizen van de vloerverwarming nemen plaats in maar er moet ook nog rekening gehouden worden isolatie, de chape en de bovenvloer.

u

Hoe wordt de vloerverwarming in de vloer geintegreerd?

 Vloerverwarming kan op verschillende soorten ondergrond worden geïnstalleerd. Er wordt indien nodig eerst een egalisatie laag aangebracht, vervolgens een isolatielaag van min 4cm, de vloerverwarming en ten slotte de chape laag van min 6cm.

u

Kan vloerverwarming met parket of enkel met tegels?

Vloerverwarming kan met praktisch elk type van vloerafwerking. Een houten vloer zal de warmte minder goed geleiden dan een tegelvloer waardoor het langer kan duren voordat de ruimte opwarmt. Let op, niet elke parketvloer is geschikt voor vloerverwarming.